Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 21 mei 2013 OSG De Hogeberg (Texel) bereidt zich voor op verzelfstandiging

Op 21 november 2012 is door de gemeenteraad besloten tot de verzelfstandiging van scholengemeenschap De Hogeberg per 1 januari 2014. Om volledig zelfstandig te kunnen functioneren, dient de school zowel financieel, onderwijskundig als organisatorisch kwalitatief goed voorbereid te zijn op de toekomst. Ook de demografische ontwikkeling (de verwachte vermindering van het aantal leerlingen) speelt hierin een rol.

Het proces naar verzelfstandiging vraagt om zorgvuldige maatregelen en begeleiding door het schoolbestuur. De gemeenteraad wordt gevraagd hiervoor meer tijd te nemen en de datum van 1 januari 2014 te verschuiven naar een later tijdstip.

Interim invulling rectoraat

Rector Henk de Vries heeft begin maart 2013 aangegeven zijn functie aan het einde van het lopende schooljaar neer te leggen. Voor het komende schooljaar kiest het schoolbestuur ervoor om, ter voorbereiding op de verzelfstandiging, in te zetten op een interim situatie tot het einde van het schooljaar 2013-2014. Met ingang van 5 juli 2013 krijgt mw. I. Van Schie, docent OSG, de taak van rector ad interim. Mw. A. de Vries continueert de functie van conrector. De OSG huurt vanuit de gemeente Texel op detacheringbasis capaciteit in voor de bedrijfsvoering OSG. De kosten voor de interim invulling en ondersteuning worden ten laste gebracht van de vrijvallende salarisruimte vacature rector.

De medezeggenschapsraad van de OSG heeft een positief advies gegeven over dit besluit van het bestuur. Het personeel en de directie van de OSG zijn hierover aan het begin van de week geïnformeerd. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl