Algemeen: 24 mei 2013 Tuindorp gaat de strijd aan tegen alcohol en drugs - Den Helder

'Helder in je Kop'. Onder dat motto wil het buurtteam Tuindorp de - jonge- buurtbewoners bewust maken van de gevolgen van het gebruik van drank en drugs.

Niet met saaie foldertjes, maar met gezellige sportactiviteiten. Onder meer met een basketbalclinic voor de jeugd, gegeven door topbasketballers van Den Helder Kings. Want regelmatig bewegen is beter voor je dan die troep gebruiken. En dat kan heel gemakkelijk, in je eigen buurt. Dat wil het buurtteam met raad en daad laten zien. Diverse instellingen in Den Helder helpen daarbij.

Markt met beweging

De aftrap van het project met de naam 'Helder in je Kop' is op woensdag 22 mei 2013 met een markt in en om buurthuis Elto. De gemeente steunt 'Helder in je Kop' van harte, omdat het prima past in het gemeentelijke alcoholmatigingsbeleid. Daarom geeft wethouder Wiltrude Turnhout-van den Bosch die middag om 15.00 uur het startschot van het project. De gemeente en de Wering willen ook andere buurten daarvan laten profiteren, de Visbuurt als eerste.

Diverse instellingen presenteren zich en laten zien waarom je beter lekker kunt bewegen en goed kunt eten in plaats van drank en drugs te gebruiken. En dat leuke sportactiviteiten heel goed in de buurt kunnen worden georganiseerd. Er valt die middag dan ook veel te beleven in en om het buurthuis aan de Crocusstraat. Met dank aan het opbouwwerk van de Wering, de stichting 'Canabis en ik', het Longfonds, de Hartstichting, Lijfstijl Den Helder, Brijder en de Omring.

Voorlichting

Een van de belangrijkste deelnemers aan 'Helder in je Kop' is Brijder, een instelling die is gespecialiseerd in verslavingszorg. Mensen van Brijder gaan de komende tijd de scholen in Tuindorp af, geven voorlichting in Elto, 't Pandje en in de bunker over de gevolgen die alcohol en drugs voor bijvoorbeeld je brein hebben. Brijder verzorgt ook cursussen over verantwoord alcoholgebruik aan wie dat wil. Medewerkers van Sportservice proberen op scholen jongeren warm te maken voor een pannatoernooi met 'streetmaster' Andrew Petronia. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl