Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 04 juni 2013 Texel krijgt 16 miljoen subsidie van Waddenfonds voor 7 projecten

Zeven Texelse projecten kunnen in totaal op 16 miljoen subsidie van het Waddenfonds rekenen. Deze projecten - allen in 2012 aangevraagd - hebben een totale investering van 25 miljoen tot gevolg. Recent nog zijn de subsidieaanvragen voor 'Loodsen door het Landschap' en 'Elektrische deelauto's op de Waddeneilanden' gehonoreerd.

Wethouder Hercules: "Het is fantastisch dat Texel deze steun ontvangt om zich op het gebied van natuur en (natuur)economie te blijven doorontwikkelen. Het geeft aan dat de overtuiging, de inventiviteit en het ondernemerschap van Texelaars zoden aan de dijk zet." Subsidieaanvragen voor het Waddenfonds kunnen jaarrond worden ingediend.

De in totaal zeven gehonoreerde subsidieverzoeken betreft de volgende projecten:

  1. Prins Hendrik Texel, voor het versterken van de PH-dijk en realiseren van geleidelijke en meer dynamische overgangen van zee naar land. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier ontvangt € 12.240.000 subsidie om het natuurgedeelte te realiseren.
  2. Automooring-systeem, voor de installatie van een systeem waarbij de veerboten in de havens van Den Helder en Texel in een soort 'zuignap' worden vastgehouden. De TESO ontvangt hiervoor € 610.000 subsidie.
  3. Wadden Waterspeelplaats Texel, dit bestaat uit een groot complex van RVS-speelelementen. Met handpompen wordt zeewater vanuit de haven opgepompt om via allerlei goten, sluizen, bakken, waterraderen en andere mechanieken, hoog en laag, uiteindelijk weer terug te vloeien in de haven. De Stichting Waddenhaven Texel ontvangt € 48.261 voor de realisatie hiervan.
  4. Ambassadeurs van Waddenzee Werelderfgoed, De Waddenzee-ambassadeurs gaan vaarrecreanten verhalen over het Wad vertellen, ze geven voorlichting over flora en fauna maar vertellen ook over de problemen in de Waddenzee. Ecomare, De Waddenvereniging, BBZ en de watersportorganisaties ontvangen hiervoor € 153.168 subsidie.
  5. Veilig en Verlicht Texel, Het project 'Veilig en verlicht Texel' is gericht op het verduurzamen van de openbare verlichting op het eiland Texel, eveneens in het kader van de ambitie 'zelfvoorzienend worden voor energie in 2020'. De Gemeente Texel ontvangt daarvoor € 1.349.848 subsidie.
  6. Loodsen door het Landschap, het Waddenfonds subsidieert die onderdelen uit het plan die de karakteristieke natuur en cultuur van dit unieke waddengebied weer in hun oorspronkelijke staat terugbrengen. De Loodsstichting ontvangt hiervoor € 1.443.360 subsidie.
  7. Elektrische deelauto's op de Waddeneilanden, de Stichting Urgenda wil met het project 'elektrische deelauto's' experimenteren met drie verschillende deelautosystemen. Op Texel gaat het om drie elektrische auto's die particulieren via het platform MyWheels kunnen huren. De Stichting ontvangt hiervoor € 137.792 subsidie.

Subsidieaanvraag Waddenfonds

Bij het Waddenfonds kunnen het jaar rond subsidieaanvragen worden ingediend. Een aanvraag - die aan alle eisen voldoet - wordt binnen 13 weken afgehandeld.

Voorwaarde is dat de aanvragen bijdragen aan de doelstellingen van het Waddenfonds. Voor meer informatie kan men terecht op de website van het Waddenfonds www.waddenfonds.nl (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl