Algemeen: 12 juni 2013 Veteranendag Hollands Kroon 2013 op zaterdag 15 juni 2013

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Het gemeentebestuur van Hollands Kroon wil haar waardering voor de veteranen tot uitdrukking brengen tijdens een lokale Veteranendag. Daarom organiseert de gemeente dit jaar voor de tweede keer op zaterdag 15 juni 2013 een bijeenkomst voor veteranen woonachtig in onze gemeente.

Ruim 550 geregistreerde veteranen uit gemeente Hollands Kroon hebben een uitnodiging gekregen. Een kleine 100 Veteranen hebben zich inmiddels aangemeld.

De lokale Veteranendag wordt gevierd in het gemeentehuis in De Ontmoeting, De Verwachting 1 in Anna Paulowna. De bijeenkomst begint om 13:30 uur en duurt tot 16:30 uur. Gastspreker tijdens de bijeenkomst is KTZA (Kapitein Ter Zee van Administratie) b.d.(buiten dienst) de heer F.J. Marcus, directeur van het veteraneninstituut uit Doorn.

Bent u veteraan en heeft u zich nog niet aangemeld, maar wilt u alsnog komen? Dat kan! Neemt u dan contact op met ons via telefoonnummer (088) 32 15 000.

Veteranendag is een eerbetoon aan alle Nederlandse Veteranen die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. De speciale dag in gemeente Hollands Kroon is ook en vooral bedoeld voor ontmoeting, informeel contact en gezelligheid.

Fototentoonstelling

Ter ere van de lokale Veteranendag staat er in het Atrium van De Ontmoeting vanaf vrijdag 14 juni 2013 een kleine fototentoonstelling over veteranen.

Belangstellenden kunnen deze tentoonstelling vanaf maandag 17 juni 2013 tot en met donderdag 26 juni 2013 bekijken.

Nationale Veteranendag

In 2006 heeft de Nederlandse regering de Veteranendag aangemerkt als nationaal evenement. We staan dan stil bij de inzet van onze Nederlandse militairen overal ter wereld. Zowel in het verleden, als bij recente vredesoperaties. Het is het jaarlijkse nationale evenement, in opdracht van de regering, waarmee we alle ruim 100.000 veteranen bedanken voor hun inzet. Dat doen we niet alleen tijdens de Nationale Veteranendag op 29 juni 2013 in Den Haag, honderden Nederlandse gemeenten eren in deze periode ook hun 'eigen' veteranen.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl