Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 26 juni 2013 De knelpuntenschouw hoogheemraadschap komt eraan

HHNK logoBron: HHNK - Voor een goede waterhuishouding is het van belang dat sloten, hoe klein ook, goed kunnen doorstromen. In natte perioden moet overtollig water worden afgevoerd en in droge perioden moeten we ook weer water de polders kunnen inlaten. Sommige sloten, die belangrijk zijn voor de aan- en afvoer van water, groeien sneller dicht met planten dan andere sloten. Deze sloten moeten dus extra goed worden onderhouden, anders ontstaan er knelpunten. Op de eerste vrijdag van de zomermaanden juni, juli 2013 en augustus 2013 kijken we de sloten die mogelijk een knelpunt vormen na tijdens de knelpuntenschouw.

Het onderhoud aan de sloten wordt meestal gedaan door het hoogheemraadschap, andere overheden, natuurorganisaties en bedrijven. Ook particulieren die een perceel bezitten waar een sloot langs loopt zijn vaak onderhoudsplichtig.

Onderhoudsplichtigen van een knelpunt ontvangen van ons een vooraankondigingsbrief. In deze brief verzoeken we hen het knelpunt voor de eerste vrijdag van de betreffende zomermaand te controleren en eventueel schoon te maken.

Door middel van de perceelcodes, die vermeld staan in de vooraankondigingsbrief, kan de onderhoudsplichtige via de website www.hhnk.nl op een kaart zien welke sloot mogelijk een knelpunt vormt en goed onderhouden dient te worden. Ook kan er contact opgenomen worden met het schouwteam.

Meer informatie of vragen?

Meer informatie en tips vindt u op www.hhnk.nl/schouw. Voor het stellen van uw vragen kunt u contact opnemen met het schouwteam. Bel 072-582 8282 of mail naar .

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl