Algemeen: 28 juni 2013 Hoog bezoek voor het hoogheemraadschap uit Vietnam

HHNK logoBron: HHNK - Op 25 juni 2013 ontving het hoogheemraadschap hoog bezoek uit Vietnam. Het zogenaamde Dike Department - de tegenhanger van ons Rijkswaterstaat - van het Vietnamese ministerie van Agriculture and Rural Development (MARD) maakt deze week uitgebreid kennis met de manier waarop Nederlanders omgaan met waterveiligheid en voldoende schoon en goed water.

Vandaag stond een veldbezoek in Noord-Holland op het programma. Onze directeur Water Joost de Ruig nam de Vietnamese ingenieurs mee in een presentatie over 1000 jaar Nederlandse en Noordhollandse waterstaatsgeschiedenis. De ochtend eindigde bij de uitdagingen waar wij nu voor staan. Want wonen onder zeeniveau is minder logisch dan je denkt, ontdekken de Vietnamezen tegenwoordig ook. De bodem daalt, de zeespiegel stijgt. Hoe wapen je je tegen de zee? En hoe zorg je voor voldoende schoon en zoet water? En waar laat je het teveel aan neerslagwater?

Rivierdelta's

Vietnam heeft geologische raakvlakken met Nederland: een hoog gelegen achterland, een tweetal rivierdelta's (Mekong en Rode Rivier) en een lange, lage kustlijn. Het hoogheemraadschap ontving de delegatie op verzoek van de firma's Intech en Nelen & Schuurmans. Onder de naam Holland Delta en gesubsidieerd door het ministerie van Economische Zaken werken zij samen met dit Vietnamese Rijkswaterstaat aan een totaaloplossing voor dijkbewaking.

Meettechnieken

In een aantal projecten werken de bij Holland Delta aangesloten MKB-bedrijven al samen met de Vietnamese overheid op het gebied van sensoring, meettechnieken en IT-systemen voor dammen en dijken. Vooral remote sensing en de toepassing van gevanceerde rekenmodellen kunnen rekenen op de Oosterse belangstelling.

Nederland is op dit terrein koploper.

Praktijk

Vanmiddag bezocht het 15-koppige gezelschap een aantal praktijkgebieden van het hoogheemraadschap, zoals de Hondsbossche en Pettemer Zeewering, de waterberging Over 't Hek en natuurlijk het UNESCO Werelderfgoed De Beemster, een van onze grootste en oudste droogmakerijen.

Meer informatie: www.holland-delta.com

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl