Algemeen: 12 juli 2013 Lek in één van de waterleidingen naar Texel

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Op vrijdag 28 juni 2013 is geconstateerd dat er een lek in één van de twee zinkers (waterleiding onder water) is gevonden die van Den Helder naar Texel het drinkwater transporteert. Dit heeft geen consequenties voor de kwaliteit van het drinkwater en het dagelijkse waterverbruik op Texel, omdat de watertoevoer via de andere zinker volledig kan worden geregeld.

PWN heeft vrijdagavond bericht ontvangen dat een schip een deel van een leiding in de Waddenzee heeft zien liggen. De kans is groot dat dit de kapotte leiding is van PWN, de komende dagen wordt onderzocht of dit inderdaad het geval is. De leiding is gevonden op ongeveer 2 à 3 kilometer van de kust van Oudeschild op Texel. Om het uur wordt de scheepvaart op de hoogte gehouden van de losliggende leiding middels een scheepvaartbericht.

PWN onderzoekt momenteel de situatie en de gevolgen hiervan voor de reparatie. De oorzaak van de breuk is nog niet bekend.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl