Algemeen: 23 juli 2013 Informatiebijeenkomsten valpreventie in Wieringerwerf, Schagen, Wieringerwaard, Anna Paulowna, en 't Zand

Revalidatie- & Behandelcentrum Samen start met het geven van informatiebijeenkomsten over valpreventie vanuit verschillende locaties van woonzorggroep Samen. Tijdens deze bijeenkomsten geven een ergotherapeut en een fysiotherapeut informatie over hoe vallen voorkomen kan worden. De informatiebijeenkomsten zijn gratis toegankelijk.

Vallen is een groot probleem onder ouderen. Één op de drie ouderen valt minstens één keer per jaar of is bang om te vallen.

Tijdens de informatiebijeenkomsten worden de valrisico's toegelicht en wordt vertelt hoe het vallen vermeden kan worden.

De volgende informatiebijeenkomsten staan gepland:

Valpreventietrainingen

Naast informatiebijeenkomsten verzorgt Revalidatie- & Behandelcentrum Samen zowel valpreventietrainingen in groepsverband als individuele trainingen. Deze trainingen worden gegeven door een fysiotherapeut en een ergotherapeut. De valpreventietraining in groepsverband is voor mensen met een verhoogd risico om te vallen, bijvoorbeeld door evenwichtsproblemen, conditieverlies of slecht zien. De groepstraining bestaat uit zes lessen in groepen van zes tot twaalf deelnemers. Er wordt getraind op onder andere een hindernisbaan. Daarnaast wordt voorlichting gegeven over hoe vallen voorkomen kan worden. De individuele training is voor mensen voor wie het niet mogelijk is aan de groepstraining mee te doen. Deze training vindt bij voorkeur plaats bij mensen thuis.

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie over de informatiebijeenkomsten en valpreventietrainingen op www.woonzorggroepsamen.nl of neem contact op met Revalidatie- & Behandelcentrum Samen via telefoonnummer 0224 - 211149 of via behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl. U kunt uzelf via deze weg ook aanmelden voor de valpreventietrainingen. De groepstrainingen starten bij voldoende aanmeldingen.

Over Revalidatie- & Behandelcentrum Samen

Woonzorggroep Samen beschikt over een apart centrum voor revalidatie en behandeling: Revalidatie- & Behandelcentrum Samen.

Dit centrum richt zich specifiek op de oudere revalidant, die gevolgen ondervinden van een ziekte, aandoening of ongeval, in het bijzonder mensen met CVA, electief, trauma en amputatie.

Revalidatie- & Behandelcentrum Samen is gevestigd in Schagen en beschikt over een specialistische kliniek waar cliënten terecht kunnen voor revalidatie, behandeling en consultatie. Daarnaast zijn er plaatsen waar cliënten tijdelijk kunnen verblijven, allen voorzien van high-tech voorzieningen die volledig aansluiten bij de laatste ontwikkelingen op revalidatiegebied. Revalidatie- & Behandelcentrum Samen werkt hierbij nauw samen met de verwijzende ziekenhuizen.

Revalidatie- & Behandelcentrum Samen
Jacob Ruijsdaellaan 30
1741 KW Schagen

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

le="/inc/footer.inc" -->