Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 23 juli 2013 Samenwerking Sociale Recherche en ISD Kop van Noord-Holland groot succes

ISD Kop van Noord-Holland (ISD-KNH) logo Sinds februari 2013 werkt de ISD Kop van Noord-Holland (ISD-KNH) nauwer samen met de Sociale Recherche. Twee sociaal rechercheurs zijn standaard twee dagen per week bij de ISD-KNH aanwezig. Dit heeft al een besparing van ? 155.000 opgeleverd.

De Sociale Recherche wordt ingezet bij het opsporen van fraudezaken, zoals zwartwerken, werken zonder inkomsten te melden, het verzwijgen van vermogen en woonfraude.

In de periode februari 2013 tot en met juni 2013 zijn er acht fraudeurs opgespoord waarvan de uitkering is beëindigd en wordt teruggevorderd. Bij al deze gevallen was er sprake van woonfraude en het verzwijgen van samenwonen. Dit heeft de ISD-KNH een besparing opgeleverd van 120.000.

De sociaal rechercheurs zijn ook nauw betrokken bij de aanvraagprocedure. Wanneer de consulent twijfelt aan het verhaal van de aanvrager worden de sociaal rechercheurs direct ingezet. Hierdoor heeft de ISD-KNH drie aanvragen voor een bijstandsuitkering kunnen afwijzen. Dit levert een besparing van 35.000 op.

De intensieve samenwerking tussen de ISD-KNH en de Sociale Recherche bewijst dat er zo effectiever en sneller kan worden opgetreden tegen fraudeurs.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl