Algemeen: 06 augustus 2013 Viering 200 jaar Koninkrijk - 50 inwoners uit Noord-Holland naar viering in Schevening

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - In november 2013 is het tweehonderd jaar geleden dat Nederland na inlijving bij Frankrijk zijn onafhankelijkheid terug kreeg.

Willem Frederik Prins van Oranje-Nassau werd als 'soeverein vorst' gevraagd om de regering op zich te nemen. Het Koninkrijk der Nederlanden werd daarmee geboren.

200 jaar koninkrijk der nederlanden 200 jaar later, met Koning Willem Alexander als nazaat op de troon, wordt er van november 2013 t/m september 2015 uitgebreid stilgestaan bij het jarige Koninkrijk. Op 30 november 2013 wordt 200 Jaar Koninkrijk der Nederlanden gevierd met het naspelen van de landing van Willem Frederik op het strand van Scheveningen met Huub Stapel in de rol van de prins. In de middag is er een officiële bijeenkomst in de Ridderzaal van de Tweede Kamer. 's Avonds vindt er een feestelijk programma plaats in het Scheveningse Circustheater.

Als Noord-Hollander kunt u deelnemen aan deze avond in Scheveningen. Per provincie worden 50 inwoners geselecteerd.

Vul voor 1 september 2013 de juiste antwoorden op dit formulier in. De eerste 25 inzenders die de juiste antwoorden op de vragen insturen, krijgen een uitnodiging om met partner aanwezig te zijn. Nadere informatie over het programma van de avond volgt per e-mail. Voor meer informatie over 200 jaar Koninkrijk kunt u terecht op de site www.200jaarkoninkrijk.nl

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl