Algemeen: 05 september 2013 Reactor NRG in Petten gestart met nieuwe secundaire koelwaterleiding

NRG logoBron: NRG - NRG heeft de reactor in Petten na een geplande onderhoudsstop van drie weken weer opgestart. 'Alle onderhouds-werkzaamheden en inspecties zijn voltooid.

Zeker de omschakeling naar de nieuwe secundaire koelwaterleiding was een belangrijke mijlpaal, alles is volgens planning verlopen,' zegt Michel Vervecken, reactormanager bij NRG. Nu de reactor een week weer volop in bedrijf is, voorziet NRG weer in de wereldwijde vraag naar medische isotopen en bestraalt NRG materialen voor het onderzoek naar de recycling van radioactief afval.

Langere koelwaterleiding

In de afgelopen zomer-onderhoudsstop is de reactor overgegaan naar een nieuwe secundaire koelwaterleiding die verder uitmondt in zee. Dit was noodzakelijk vanwege het Kust-op-Krachtproject van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Holland. Met de zandige versterking van de Zwakke Schakel Hondsbossche en Pettemer Zeewering zou de eerder gebruikte leiding, die uitmondt op het einde van een van de strandhoofden, niet meer kunnen functioneren omdat deze door de versterking onder het zand verdwijnt.

Het was een kritisch proces. De werkzaamheden op het strand konden alleen plaatsvinden in de periode tussen 1 april 2013 en 1 oktober 2013, daarnaast kon de omschakeling van de oude naar de nieuwe koelwaterleiding alleen plaatsvinden gedurende de zomer-onderhoudsstop van de reactor. Een uitdagend project waarin de weersomstandigheden en het tij van het water een belangrijke invloed hebben gespeeld.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl