Algemeen: 11 september 2013 Gemeente Texel doet mee met landelijke burgernetcampagne

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Op 6 september 2013 ging de landelijke campagne 'Meldt je aan voor Burgernet' van start. Ook de gemeente Texel doet hier aan mee. Burgemeester Giskes roept inwoners op die nog niet deelnemen aan Burgernet om zich nu aan te melden via www.burgernet.nl. "Samen kunnen we Texel nóg veiliger maken. Hoe meer mensen mee doen, hoe groter de kans dat inbrekers worden opgepakt en vermiste personen worden teruggevonden".

Burgernet werkt heel eenvoudig. Na een melding van een inbraak, tasjesroof of een vermist kind, kan de politie een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk is omschreven. Wie informatie heeft, kan met het Burgernetnummer 0800-0011 gratis bellen met de meldkamer. Die informatie speelt de meldkamer direct door naar de politie. Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernetacties dankzij tips van Burgernetdeelnemers opgelost.

"Hoe meer mensen meedoen, hoe meer Burgernetacties we met succes kunnen afsluiten. Want samen zien we méér", vertelt burgemeester Giskes. "Op dit moment hebben we op Texel al 1.054 Burgernetdeelnemers. Ik hoop dat dit aantal nog flink toeneemt tijdens de campagne, om onze gemeente nóg veiliger te maken.

Heeft u zich nog niet aangemeld? Ga dan vandaag nog naar www.burgernet.nl om u te registreren".

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl