Algemeen: 11 september 2013 Gemeente Texel doet mee met landelijke burgernetcampagne

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Op 6 september 2013 ging de landelijke campagne 'Meldt je aan voor Burgernet' van start. Ook de gemeente Texel doet hier aan mee. Burgemeester Giskes roept inwoners op die nog niet deelnemen aan Burgernet om zich nu aan te melden via www.burgernet.nl. "Samen kunnen we Texel nóg veiliger maken. Hoe meer mensen mee doen, hoe groter de kans dat inbrekers worden opgepakt en vermiste personen worden teruggevonden".

Burgernet werkt heel eenvoudig. Na een melding van een inbraak, tasjesroof of een vermist kind, kan de politie een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk is omschreven. Wie informatie heeft, kan met het Burgernetnummer 0800-0011 gratis bellen met de meldkamer. Die informatie speelt de meldkamer direct door naar de politie. Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernetacties dankzij tips van Burgernetdeelnemers opgelost.

"Hoe meer mensen meedoen, hoe meer Burgernetacties we met succes kunnen afsluiten. Want samen zien we méér", vertelt burgemeester Giskes. "Op dit moment hebben we op Texel al 1.054 Burgernetdeelnemers. Ik hoop dat dit aantal nog flink toeneemt tijdens de campagne, om onze gemeente nóg veiliger te maken.

Heeft u zich nog niet aangemeld? Ga dan vandaag nog naar www.burgernet.nl om u te registreren".

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl