Algemeen: 16 september 2013 Derde Minor Oil & Gas in Den Helder van start

Met een nieuwe lichting van in totaal 22 HBO-studenten is in Den Helder de derde Minor Oil & Gas van start gegaan. De bijna zes maanden durende cursus wordt georganiseerd door Maritime Campus Netherlands (MCN) en NHL Hogeschool Leeuwarden. Tal van toonaangevende bedrijven uit de olie- en gasindustrie offshore werkt door middel van het geven van gastcolleges mee aan deze voor ons land unieke opleiding.

De studenten komen uit alle delen van ons land, plus één uit Antwerpen. Zij hebben allemaal bewust voor deze opleiding gekozen om meer inzicht te krijgen in de olie- en gasindustrie offshore. Een aantal van hen wil op dit onderwerp zelfs afstuderen. De studenten volgens de Minor Oil & Gas tijdens hun HBO-studie Chemische technologie, Werktuigbouwkunde, Civiele techniek, Mechatronica of Veiligheidskunde. Onder de deelnemers bevinden zich twee vrouwelijke studenten.

Tijdens de introductiedag zijn de deelnemers op het gemeentehuis van Den Helder verwelkomd door onderwijswethouder Wiltrude Turnhout-van den Bosch. Zij legde uit dat Den Helder in Nederland het kloppend hart van de offshore-industrie is en dat deze sector hen veel te bieden heeft. MCN-directeur Marja Doedens voegde hier op haar beurt aan toe: "Ik weet zeker dat er, na afronding van jullie studie, een mooie carrière in de olie- en gasindustrie of de windenergiesector voor jullie is weggelegd." De jaarlijkse Minor Oil & Gas trekt volgens haar steeds meer HBO-studenten aan. "Aan de eerste en tweede editie hebben respectievelijk twaalf en zestien studenten deelgenomen. Dit jaar zijn met 22 deelnemers onze verwachtingen dus ver overtroffen." De studenten worden begeleid door Betty Johanns (MCN) en Jan Deelen (NHL). (bron: Nogepa)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl