Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 17 september 2013 Honderden acties met biologische voeding tijdens Bio10daagse van 19 t/m 28 september 2013

De tijd lijkt rijp voor een grote doorbraak van biologische voeding in Nederland. Daarom wordt voor het eerst een Bio10daagse gehouden (19 t/m 28 september 2013), met honderden acties en aanbiedingen in reguliere supermarkten en biologische speciaalzaken. Er is een kookwedstrijd, er zijn fietsroutes van de stad naar de biologische boer in de buurt en er is een winactie met aantrekkelijke prijzen.

Wie elke dag een product met een actiesticker koopt maakt aan het einde van de Bio10daagse kans op een verwenweekend voor twee personen bij de biologische boer, een Boergondisch feestmaal of één van de 100 biologische pakketten. Wat dacht u van een culinaire doos met aardappels van vier verschillende rassen en recepten, een box met groente uit het seizoen of een tas met verse biologische producten uit Noord Nederland?

Bavo van den Idsert, directeur Bionext: "De vraag naar echt smakelijk en gezond eten neemt al jaren toe en de belangstelling voor duurzame, regionale productie groeit. Er wordt minder vlees gegeten en de keuze valt vaker op diervriendelijk geproduceerd vlees. Allemaal ontwikkelingen die bijdragen aan de opkomst van biologisch. In vijf jaar tijd zijn de consumentenuitgaven aan biologische voeding verdubbeld, dat zegt genoeg."

De biologische sector, die bestaat uit zo'n vierduizend producenten, merkfabrikanten, boeren en winkeliers, is zelf de drijvende kracht achter de actie. Voor consumenten is de Bio10daagse een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met pure smaken, verse herfstgroenten en topkwaliteit vlees uit de meest diervriendelijke houderij. Kijk voor een overzicht van alle acties en aanbiedingen op www.bio10daagse.nl (vanaf 19 september 2013).

De Bio10daagse vormt de kick-off van de promotiecampagne Biologisch, lekker natuurlijk. Deze campagne wordt gefinancierd met steun van de Europese Unie.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl