Algemeen: 27 september 2013 Een tipje van de sluier van toekomstig Texel - Planet Texel levert nieuwe ideeën en vergezichten op

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - De Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) werkt momenteel aan een vergezicht voor Texel onder de noemer projectatelier Planet Texel. Diverse Texelse ambities, zoals energieneutraal, economisch gezond, prettig wonen en werken en toeristisch aantrekkelijk worden zo optimaal mogelijk gecombineerd.

Op woensdag 2 oktober 2013 worden tussentijdse resultaten van dit ontwerpend onderzoek bekend gemaakt tijdens een publieksbijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats in het gebouw van de OSG van 17.00 tot 20.30 uur, inclusief een hapje eten. Leerlingen van de afdeling Consumptief verzorgen de catering.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om mee te komen praten.

Het doel van het IABR projectatelier _Planet Texel_ is door middel van ontwerpend onderzoek tot een vergezicht voor Texel te komen, waar bestuurders, organisaties en bewoners praktische en concrete ideeën aan kunnen ontlenen en het handelen op kunnen baseren. Door het integraal benaderen en koppelen van de diverse ambities van Texel en deze in relatie te brengen met de natuurlijke, ruimtelijke, landschappelijke en cultuurhistorische waarden van het eiland, ontstaat inzicht in de (on)mogelijkheden van de diverse plannen en voornemens en de mogelijke interactie tussen diverse keuzes. Sinds de start van het project is het publiek op verschillende manieren betrokken bij dit project, er zijn vele ideeën 'gejut'.

Via de digitale smaaktest (www.smaaktesttexel.nl [http://www.smaaktesttexel.nl]) hebben ruim vierhonderd mensen hun mening gegeven over wel of niet gewenste ontwikkelingen op het eiland. Daarnaast zijn door _Planet Texel_ tientallen gesprekken gevoerd met geïnteresseerde Texelaars, ondernemers en afgevaardigden van diverse bedrijfstakken op Texel.

Tentoonstelling Kunsthal

De resultaten van Planet Texel zijn onderdeel van de hoofdtentoonstelling van IABR-2014-URBAN BY NATURE- in de Kunsthal in Rotterdam die opent op 24 mei 2014 .

Voorafgaand, op 15 januari 2014 worden de eindresultaten van het ontwerpend onderzoek op Texel gepresenteerd. Na afloop van de expositie in de Kunsthal komt een deel van de expositie naar Texel. Meer informatie op www.texel.nl

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl