Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privavy verklaring

Algemeen: 23 oktober 2013 HHNK: Startschot najaarsschouw 2013 van het Noordzeekanaal tot en met Texel

Vanmorgen hebben de leerlingen van groep 6A van basisschool De Golfbreker uit Koog aan de Zaan hun steentje bijgedragen aan de grote schoonmaak van de sloot achter hun school. Samen met hoogheemraad Rob Veenman gaven zij hiermee het officiële startschot van de jaarlijkse schouw. Het is even hard werken, maar de sloot bij De Golfbreker ziet er weer keurig uit, met dank aan groep 6A!

Onder toeziend oog van een echte schouwmeester maakten de kinderen van groep 6A, gewapend met regenlaarzen en harken, vandaag de sloot achter hun school schoon. Vooraf hebben zij een gastles gehad over de schouw, waarbij de kinderen ook een peil-schaal te zien kregen: "O, dat is gewoon een liniaal om de sloot te meten!" Vervolgens ging de klas in optocht naar de sloot, waar bestuurder Rob Veenman het startsein gaf voor de grote schoonmaak. Aan de slag!

Voor een goed waterbeheer is het van belang dat sloten regelmatig worden schoon-gemaakt. Immers, als de sloot geblokkeerd wordt door vuil en planten, kan het water in natte perioden niet goed wegstromen. Eigenaren en gebruikers van een stuk grond zijn verplicht om sloten langs hun perceel te onderhouden.

Tijdens de jaarlijkse schouw, vanaf de derde maandag in oktober, controleren onze schouwmeesters of sloten vrij zijn van riet- en waterplanten, drijfvuil en bouwafval.

Vanaf 21 oktober 2013 controleren ze alle sloten in het gebied, van het Noordzeekanaal tot en met Texel. Is uw sloot al schoon? Op www.hhnk.nl/schouw kunt u meer informatie vinden over de schouw. Voor vragen kunt u met ons bellen via 072 582 8282 of mail naar: .

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl