Algemeen: 25 oktober 2013 Gemeenten en onderwijsbesturen in de Noordkop werken samen in Passend onderwijs

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Gemeenten in de Noordkop en de onderwijsbesturen gaan samen overleggen over het ondersteuningsplan dat voortkomt uit de wet Passend onderwijs.

In het ondersteuningsplan komt te staan hoe scholen ervoor zorgen dat kinderen een passende onderwijsplek krijgen. Hierdoor hoeven ouders niet meer zelf op zoek te gaan naar een passende onderwijsplek voor hun kind. Omdat het ondersteuningsplan gevolgen kan hebben voor taken die gemeenten uitvoeren, is overleg tussen alle partijen nodig. Om het gezamenlijk optrekken te bekrachtigen, hebben de Noordkop-gemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel en de voorzitters van de samenwerkingsverbanden van het basis- en voortgezet onderwijs hierover op 18 oktober 2013 een overeenkomst gesloten.

Behalve over het ondersteuningsplan is afgesproken dat onderwerpen die regionaal opgepakt kunnen worden ook regionaal opgepakt gaan worden, tenzij dit niet kan.

Hierbij kan gedacht worden aan onderwerpen als verbinding onderwijs en arbeidsmarkt, leerplicht, zorg in en om school en alcohol en drugs. Bij deze onderwerpen sluiten dan ook de zorgpartijen aan.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl