Algemeen: 04 november 2013 NRG: Productiefaciliteit medische isotopen tijdelijk stil gelegd

NRG logoBron: NRG - Vorige week (week 44) heeft NRG de Molybdeen Productie Faciliteit (MPF) buiten bedrijf gesteld omdat er mogelijk een overschrijding is geconstateerd van één van de grenswaarden voor veilig bedrijf. Het betreft de grenswaarde voor de hoeveelheid uranium in één van de afvaltanks van een productielijn. NRG heeft extra voorzorgsmaatregelen getroffen om de veiligheid van de medewerkers en het milieu te waarborgen.

De benodigde expertise binnen en buiten NRG is samengebracht in een projectteam dat de acties coördineert die nodig zijn voor hervatten van de productie. De MPF wordt weer in gebruik genomen nadat er maatregelen zijn getroffen om een mogelijke overschrijding in de toekomst te voorkomen.

Meer over de MPF

De MPF is sinds 1996 in gebruik en een onmisbare faciliteit in de productie van medische isotopen. De MPF bestaat uit twee lijnen die worden gebruikt voor een continue beschikbaarheid van Molybdeen.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl