Algemeen: 11 november 2013 Schouwronde langs vier waterbergingen (Zwaagdijk-Oost, Niedorp, Venhuizen, Zuidermeer)

HHNK logoBron: HHNK - Op woensdag 30 oktober 2013 zijn vier waterbergingen afgeschouwd. Dit betekent dat ze zijn nagekeken op gebreken zodat ze in werking gezet kunnen worden. Het gaat om de waterberging Boxweide nabij Zwaagdijk-Oost, Pompsloot aan de Langereis achter Niedorp, Burgemeester J. Zijpweg in Venhuizen en Westerveer in de Zuidermeer.

Test

De waterberging Boxweide is deze dag vol gezet met water om te kijken of de inlaatklep open gaat en of het water goed wordt vastgehouden. De waterberging bleek naar behoren te functioneren.

Bronstijd

Soms stuiten we op bijzondere vondsten. Bij het afgraven van de waterberging Burgemeester J. Zijpweg ontdekten we unieke sporen van een oude nederzetting uit de Bronstijd. De vondst is vastgelegd door de archeologische dienst en vervolgens hebben we de nederzetting zorgvuldig afgedekt met grond zodat het ongeschonden bewaard blijft.

Appels en peren

In overleg met omwonenden zoeken we naar de beste oplossing om wateroverlast te voorkomen. Soms hebben deze wensen een recreatief karakter. Bij de waterberging Pompsloot hadden omwonenden het verzoek om fruitbomen in de berging te plaatsen.

Andere waterbergingen worden gecombineerd met bijvoorbeeld wandelpaden, zoals in de waterberging Westerveer. Hierin werken we nauw samen met de betreffende gemeente.

Ruimte voor water

Het klimaat verandert. Het regent harder en vaker. Tegelijkertijd stijgt de zeespiegel en daalt de bodem. Om wateroverlast te voorkomen, investeren we samen met Provincie Noord-Holland in maatregelen tegen wateroverlast: we creëren ruimte voor water. Meer informatie op www.hhnk.nl/ruimtevoorwater

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl