Algemeen: 21 november 2013 Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier: Begroting 2014 vastgesteld

HHNK logoBron: HHNK - Ons algemeen bestuur heeft de begroting 2014 vastgesteld. In de loop van volgende week zijn de exacte tarieven bekend. We houden Hollands Noorderkwartier ook in en na 2014 droog en bewoonbaar, ondanks de recessie, minder inkomsten én hogere kosten. We investeren in stevige dijken, verbetering van de boezemkades en de aanleg van waterbergingen. Het uitgangspunt is dat de kosten en baten zo goed mogelijk in balans zijn. Dat doen we door - waar mogelijk - werk uit te stellen. We laten de organisatie bovendien efficiënter werken en beperken de groei van de schuldenlast.

De tariefstijging zal voor vrijwel alle belastingplichtigen resulteren in een hogere aanslag volgend jaar. De grootste procentuele stijgingen komen terecht bij de agrarische sector en bij huishoudens.

Hoe de stijging precies uitpakt in tarieven voor verschillende doelgroepen, wordt opnieuw doorgerekend. Het bestuur heeft namelijk een amendement aangenomen dat bepaalt dat er Ä 4 miljoen minder aan belastingen geïnd hoeft te worden. Dit verlaagt de tarieven ten opzichte van de eerdere voorgestelde stijging.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl