Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 02 december 2013 Agriboard Noord-Holland Noord gaat eten en drinken voor ziekenhuis regionaal inkopen

Agriboard Noord-Holland Noord logoBron: Agriboard.nl - De stichting Agriboard Noord-Holland Noord sluit een intentieovereenkomst met het Westfriesgasthuis om ....het eten en drinken in het ziekenhuis via regionale leveranciers te gaan inkopen. De intentie wordt getekend tijdens de De stichting Agriboard Noord-Holland Noord sluit een intentieovereenkomst met het Westfriesgasthuis om ....het eten en drinken in het ziekenhuis via regionale leveranciers te gaan inkopen. De intentie wordt getekend tijdens de Agriboardconferentie op vrijdag 29 november 2013 in Schouwburg "Het Park". Beide partijen hebben de afgelopen maanden intensieve gesprekken gevoerd over de relatie agri/voeding en gezondheid en de manier waarop het ziekenhuis hier concreet mee aan de slag kan.

"Het thema agri/voeding en gezondheid is voor ons als Agriboard een heel belangrijk thema,", zegt Jaap Bond, voorzitter van de stuurgroep van de Agriboard. "We zien ook dat obesitas een steeds groter probleem wordt. Kijk eens hoeveel media aandacht er is voor dit onderwerp." De voorzitter van de Agriboard is er daarom trots op dat juist tijdens de conferentie van as vrijdag de intentieovereenkomst met het Westfriesgasthuis wordt ondertekend.

Bond: "We gaan ons ons eerst concentreren op de inkoop van het Westfriesgasthuis in samenwerking met regionale telers. Ik ben ervan overtuigd dat de patiënt het in positieve zin zal merken en meer waardering heeft voor de maaltijden met regionale producten.

Daarnaast draagt het bij aan het verminderen van de milieubelasting."

Het Westfriesgasthuis kan er met de hulp van Agriboard voor zorgen dat de ingrediënten die het ziekenhuis bij verschillende telers besteld gelijktijdig binnenkomen. Ook zorgt Agriboard ervoor dat het voedsel voldoet aan de strenge eisen waar het ziekenhuis zich aan moeten houden.

"Maar los daarvan zien we eten als een belangrijk onderdeel van het genezingsproces," zegt Nils van Mourik, manager Facilitair bedrijf bij het Westfriesgasthuis. "Hoe beter de patiënt eet, hoe meer energie het lichaam krijgt om te herstellen. Daarnaast vormt eten vaak een welkome afleiding tijdens het verblijf in een ziekenhuisbed. Hoewel onze patiënten het eten en drinken in het ziekenhuis al als goed waarderen, vinden we zelf dat het nog beter mag en kan. In West-Friesland groeit en bloeit er van alles. Deze producten zijn van een zeer goede kwaliteit. Waarom zouden we onze ingrediënten dan van ver laten komen? Daarnaast vinden we duurzaamheid belangrijk als ziekenhuis."

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl