Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 04 december 2013 Dierenopvang in Hollands Kroon vanaf 1 januari 2014

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Inwoners van Hollands Kroon kunnen bij het aantreffen van gewonde, dode of zwervende dieren vanaf 1 januari 2014 terecht bij de dierenopvangcentra (DOC) in Schagen en Den Helder. Deze DOC's bedienen het hele gebied van Hollands Kroon voor de opvang en verzorging van zwervende huisdieren en vervoer van gewonde (gezelschaps- en in het wild levende) dieren.

Het opvangen van zwerf- en dode dieren is een taak van de gemeente. Het gaat hierbij om opvang en verzorging van (gewonde) zwerfhonden, -katten en overige kleine huisdieren zoals knaagdieren. Tot en met 2013 heeft Hollands Kroon deze taak uitbesteed aan drie dierenopvangcentra in Hoorn, Schagen en Den Helder.

Vanaf 2014 wordt deze taak anders ingericht.

Informatie voor inwoners

Eind december 2013 wordt u geïnformeerd over hoe u kunt handelen als u een zwerfhuisdier aantreft en hoe u contact op kunt nemen met de DOC's van Schagen en Den Helder.Daar wordt ook bij beschreven hoe de DOC's omgaan met overige aangetroffen gewonde en dode dieren.

Op zoek naar vrijwilligers

Dierenopvangcentra en dierenambulances zijn altijd op zoek naar dierenliefhebbers die een handje kunnen helpen. Met name in de gebieden Wieringen en Wieringermeer is uw hulp zeer welkom. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact op met de DOC's of met de dierenambulance via onderstaande contactgegevens.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl