Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 12 december 2013 Versterking Zwakke Schakels Noord-Hollandse kust van start

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Met de ondertekening van de contracten tussen het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Rijkswaterstaat en de aannemer is een belangrijke mijlpaal bereikt in de kustversterking van de Zwakke Schakels.

Hiermee komt de versterking van de Hondsbossche en Pettemer Zeewering na een voorbereiding van 8 jaar in uitvoering. Met de onthulling van een bouwbord in Camperduin is de start gemarkeerd.

Het plan voorziet in een binnenmeer, een lagune, 6 kilometer fietspad, wandelpaden, nieuwe strandopgangen en een 25 meter hoge panoramaduin. Het geeft inhoud aan gebiedsontwikkeling en het realiseren van extra ruimtelijke kwaliteit. Twee belangrijke speerpunten van de provincie.

De aannemer verwacht begin april 2013 te starten met het opspuiten van het zand. Deze kustversterking is een prima voorbeeld van goede regionale samenwerking. Het komend jaar gaat de provincie samen met de regio werken aan een aantal initiatieven die de ruimtelijke kwaliteit, zoals extra natuur, recreatievoorzieningen en een kustbelevingscentrum, nog verder vergroten.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl