Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 07 januari 2014 Gemeente Texel: Gratis strooizout voor particulieren

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Ook deze winter stelt de gemeente Texel gratis strooizout beschikbaar voor particulieren. Bij de receptie van Leefomgeving staat een bak met zout. Hieruit kan men zout scheppen in een zelf meegebrachte emmer. Maximaal 10 kg per persoon/per keer.

Wees spaarzaam bij het gebruik van wegenzout. Teveel strooien is schadelijk voor het milieu en voor planten. Meer dan 30 gram per vierkante meter heeft geen zin en beneden min 6 graden werkt zout niet meer. Als de sneeuw hardnekkig is bevroren of wanneer zich een ijslaag heeft gevormd is het beter om scherpzand (betonzand) te strooien om uitglijden te voorkomen.

Een alternatief voor wegenzout en bovendien minder schadelijk voor het milieu zijn chemische dooikorrels. Dooikorrels zijn effectiever dan zout en werken veel langer, ook bij lage temperaturen. Ze zijn niet schadelijk voor metalen, schoeisel en vloerbedekking en daarom heel geschikt voor gebruik op balustrades en (betonnen) buitentrappen. Dooikorrels zijn verkrijgbaar bij bouwmarkten en tuincentra.

Leefomgeving is op werkdagen geopend van 09.00 - 12.30 en 13.00 - 16.00 uur. Aan bedrijven wordt geen zout geleverd, zij kunnen hiervoor terecht in de handel.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl