Algemeen: 10 januari 2014 Werk aan de stormberm bij Dijkmanshuizen (Texel)

HHNK logoBron: HHNK - Door de stormberm op te hogen ontstaat er vlak voor de Waddenzeedijk meer ruimte voor vogels om te rusten en te eten. De maatregel voeren we uit vanwege de versterking van de laatste zwakke schakel van de Noordzeekust: de Hondsbossche en Pettemer Zeewering. Daar komt een aantal voeder- en rustplaatsen voor kustvogels onder het zand van de versterking te liggen.

We nemen ook op Texel maatregelen zodat deze vogels op andere locaties voedsel kunnen vinden. Deze werkzaamheden staan los van de geplande dijkversterking van de Waddenzeedijk die in 2016 van start gaat.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl