Algemeen: 14 januari 2014 CvdK Remkes in nieuwjaarsspeech: zorgen over lokale democratie

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - "Onze lokale democratie verdient permanente aandacht en onderhoud." Dat zei commissaris van de Koning Johan Remkes vandaag in zijn nieuwjaarstoespraak. Hij ging daarin onder meer in op het 'feest van de lokale democratie', de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014. Met betrekking tot de lokale democratie sprak Johan Remkes zijn zorg uit over:

Daarnaast refereerde hij aan de door het kabinet beoogde fusie van de provincies Flevoland, Utrecht en Noord-Holland. Provinciale Staten zijn deze week geïnformeerd over de stand van zaken in dat proces.

Remkes sprak ook over de economische ontwikkeling en de demografische trendbreuken in relatie tot het overheidsbeleid. "Soms kan het verstandig en nodig zijn een eenmaal ingeslagen weg te verlaten."

De tekst van de nieuwjaarstoespraak is te vinden op www.noord-holland.nl

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl