Algemeen: 24 januari 2014 Aanbod van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aan scholen: boek nu gratis gastles over water

HHNK logoBron: HHNK - Het beste verhaal over water hoor je van iemand die daar alle dagen aan werkt. Experts van het hoogheemraadschap vertellen kinderen van 10 tot 14 jaar over dijken, de zee, meren en ander water in de buurt. De school kan de les nu gratis boeken.

Er zijn lessen voor groepen 6, 7 en 8 van de basisschool en voor klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. De les sluit aan bij de kerndoelen in het onderwijs.

De thema's schoon water, waterveiligheid of wateroverlast/voldoende water dienen om het waterbewustzijn bij leerlingen in Noord-Holland te vergroten. De lessen zijn nu te reserveren en starten 1 maart 2014.

Drie thema's

Er zijn drie gastlessen met ieder een eigen thema: Het water de baas? Alles over waterveiligheid!

Wat is NAP? Woon jij onder zeeniveau? Wat gebeurt er als een dijk doorbreekt? Wie werken er aan de dijken en waarom? Wat neem jij mee als je moet evacueren? De bodem daalt, de zeespiegel stijgt; wat betekent waterveiligheid in de toekomst?

Het water de baas? Alles over wateroverlast! (en voldoende water)

Wat is NAP? Woon jij onder zeeniveau? Het klimaat verandert, het regent harder en langer, waar moet dat water heen? Hoog waterpeil, laag waterpeil, wat is het beste voor de boeren, de natuur, de stad? Land maken van water, ken jij de geschiedenis van de Beemster?

Het water de baas? Alles over schoon water!

Schoon water in de sloot, waarom is dat belangrijk? Wat gebeurt er met jouw poep en plas als je het toilet doorspoelt? Hoe komt vies afvalwater weer 'schoon' in de sloot? Wat is een rioolwaterzuivering? Hoeveel water verbruik jij op een dag? Wat spoel je nu echt NIET door het toilet en waarom?

Reserveren en meer informatie?

Kijk op www.hhnk.nl

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl