Algemeen: 27 januari 2014 Raad Hollands Kroon laat Toetsingskamer declaraties burgemeester Nawijn opnieuw op een rijtje zetten

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft de Toetsingskamer verzocht een onderzoek in te stellen naar de rechtmatigheid van de declaraties van burgemeester Nawijn. De resultaten moeten, na aanhoudende berichtgeving en onduidelijkheid over dit onderwerp in de media en samenleving, definitief uitsluitsel bieden.

Toetsingskamer

De Toetsingskamer bestaat uit vijf leden van de gemeenteraad van Hollands Kroon.

Zij hebben in dit geval de opdracht zo snel mogelijk en tegen zo laag mogelijke kosten een extern onderzoek te laten uitvoeren. Daarbij worden feiten over de dubbele woonlasten, declaraties woon werkverkeer en de inrichtingskosten opnieuw op een rijtje gezet.

Progressief Wieringermeer

Het verzoek aan de Toetsingskamer kwam van alle raadsfracties, met uitzondering van Progressief Wieringermeer. Zij gaf aan uit kostenoverweging alleen in te stemmen met een onderzoek naar de rechtmatigheid als de leden van de Toetsingskamer het onderzoek zelf uitvoeren. Het rapport wordt na ontvangst door de Toetsingskamer aangeboden aan de gemeenteraad van Hollands Kroon.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl