Algemeen: 27 januari 2014 Advies waarderingscommissie: Regionaal Administratie- en Kenniscentrum (RAKC) in Schagen

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De gemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel bereiden zich voor op de uitvoering van taken in het sociaal domein die het Rijk neerlegt bij gemeenten.

Het Rijk geeft gemeenten een grotere sociale verantwoordelijkheid op het gebied van werk & inkomen, niet medische zorg en de Jeugdzorg. Gezamenlijk is besloten de back-office (administratie en ondersteuning) voor de vier gemeenten bij één gemeente onder te brengen in een Regionaal Administratie- en Kenniscentrum (RAKC). Er is een waarderingscommissie, bestaande uit onafhankelijke deskundigen, gevraagd de colleges van de vier gemeenten te adviseren over bij welke gemeente het RAKC moet worden ondergebracht: welke gemeente gaat het RAKC realiseren. Op 23 januari 2014 heeft de commissie de vier gemeenten geadviseerd het RAKC vanaf 1 januari 2015 bij de gemeente Schagen te plaatsen. Het advies van de commissie wordt binnenkort ter besluitvorming aangeboden.

Vragen en/of informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de programmamanager Gerard de Vroome via telefoonnummer 06-51283157.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl