Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 28 januari 2014 Texel terug in Waddensamenwerking

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - (Bron Samenwerkingsverband "De Waddeneilanden") Volledige Eilander Raad te gast op Terschelling - Vrijdag 24 en zaterdag 25 januari 2014 heeft de gemeente Terschelling ruim 70 raadsleden en collegeleden van de vijf Waddeneilanden te gast gehad. Speciale aandacht deze keer voor de vertegenwoordigers van de gemeente Texel, het eiland dat op 1 februari 2014 formeel gaat toetreden tot het samenwerkingsverband 'De Waddeneilanden'.

In de vergadering van de Eilander Raad van 24 januari 2014 is het besluit genomen over de toetreding van de gemeente Texel tot het samenwerkingsverband "de Waddeneilanden". Vanaf 1 februari 2014 zijn nu alle vijf de Waddeneilanden aangesloten. De vijf eilanden zoeken de samenwerking om de belangen van de eilanden te behartigen in Den Haag. Ook wordt gezamenlijk opgetrokken om de speciale positie van de eilanden, en de vaak bijzondere omstandigheden van de eilander gemeenschappen goed over het voetlicht te brengen.

Tijdens de tweedaagse is gesproken over specifieke onderwerpen die op de eilanden spelen zoals duurzaamheid en windmolenparken, de toekomst van Ouderenzorg op de eilanden en de mogelijkheden die de status van Werelderfgoed Waddenzee voor het toerisme biedt. Uiteraard zijn bijzondere Terschellinger locaties bekeken, zo vaak komen eilanders niet bij elkaar op bezoek. De raadsleden hebben zich kapitein kunnen voelen op een tanker in de simulator van het Maritiem instituut Willem Barentsz. Ook is een bezoek gebracht aan de "Doodemanskisten" dat volledig is heringericht met medewerking van Staatsbosbeheer, het Wetterskip, de ijsclub en de gemeente.

Meer informatie over het samenwerkingsverband kunt u vinden op www.dewaddeneilanden.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl