Algemeen: 03 februari 2014 Verwijderen van "de bult" Groeneplaats in Den Burg

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Maandag 3 februari 2014 wordt in de middag (na de warenmarkt) gestart met het verwijderen van "de bult" op de Groeneplaats. De gemeenteraad van Texel had het college daarvoor op 18 december 2013 opdracht gegeven. De werkzaamheden worden binnen vier weken afgerond.

Het roestvrijstalen kunstwerk wordt verwijderd, de bestrating wordt opgenomen en later hergebruikt. Nu er op deze plek toch wordt gegraven zullen ook meteen verbeteringen in het riool gerealiseerd worden. De bestaande muurtjes worden gesloopt. De lantarenpalen en de elektrakasten voor de markten blijven uiteraard behouden, in afwachting van besluitvorming over de herinrichting van het gehele plein op een later moment . Alle panden aan de Groeneplaats en ook de maandagmarkt blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

De gemeente overlegt met de kunstenaar die het kunstwerk heeft vervaardigd over verplaatsing naar een andere locatie. De herplaatsing zal naar verwachting voor de zomer plaats vinden.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl