Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 05 februari 2014 Cursus omgaan met hyperventilatie start donderdag 6 maart 2014 in Scahgen

Revalidatie- en Behandelcentrum Samen start donderdag 6 maart 2014 met een cursus 'Omgaan met hyperventilatie'. Tijdens deze cursus leren deelnemers ademtechnieken om hyperventilatie te voorkomen of te stoppen. Ook is er aandacht voor de mogelijke oorzaken van hyperventilatie en hoe hiermee om te gaan.

Iedereen hyperventileert onder bepaalde omstandigheden.

Hyperventileren is een normale reactie op gevaar of opwinding.

Het lichaam wordt voorbereid op acties als vluchten of vechten, waardoor er versneld wordt geademd. Als er geen noodsituatie is, maar wel aanhoudende stress of spanning, bestaat het gevaar van regelmatig hyperventileren. Dit kan leiden tot zuurstofgebrek, waardoor er klachten kunnen ontstaan. Bijvoorbeeld concentratieproblemen, niet meer helder kunnen denken, het gevoel krijgen flauw te vallen en wazig zien. De cursus 'Omgaan met hyperventilatie' biedt deelnemers meer controle over de ademhaling en meer zelfvertrouwen.

Meer informatie en aanmelden

De cursus bestaat uit acht lessen van een uur, op donderdagavond om 19.30 uur en wordt gegeven in Magnushof te Schagen. De kosten bedragen Ä 99,- en zijn mogelijk te declareren bij de ziektekostenverzekering (afhankelijk van het verzekerde pakket).

Aanmelden kan tot 21 februari 2014 bij Corina Koster of Patricia Groothedde via 0224 - 211149 (afdeling logopedie) of .

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl