Algemeen: 06 februari 2014 Feestelijke bijeenkomst voor start stichting AED Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Op 2 januari 2014 is Stichting AED Hollands Kroon opgericht. Zij zorgen voor het onderhoud, opleiden vrijwilligers en vervanging van het AED-netwerk in Hollands Kroon. Om de oprichting van de stichting te vieren is op maandag 3 februari 2014 een feestelijke bijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst heette wethouder Jan Steven van Dijk de leden van de nieuwe stichting van harte welkom.

Oprichting stichting AED Hollands Kroon

In de voormalig vier gemeenten werd het AED-werk op verschillende wijze georganiseerd. Zo regelde de voormalig gemeente Niedorp het zelf, in Anna Paulowna was niets georganiseerd en bestaat er in het gebied Wieringen/Wieringermeer een eigen stichting AED. In het kader van harmonisatie heeft Hollands Kroon het initiatief genomen om een partij te vinden die het AED werk op een eenduidige manier voor het gebied wilde organiseren. Niet dat dit perse noodzakelijk was, want het oprichten en onderhouden van een AED netwerk is geen wettelijk geregelde taak voor de gemeente. Toch vindt Hollands Kroon het belangrijk dat dit goed geregeld is. Er worden immers veel levens mee gered.

Om tot harmonisatie te komen is met de verschillende betrokkenen om tafel gegaan om te kijken of een nieuwe stichting kon worden opgericht voor het hele gebied.

Zo is Stichting AED Hollands Kroon ontstaan. Deze stichting ontvangt een jaarlijkse subsidie voor het onderhoud, vervangen en opleiden van het AED netwerk in Hollands Kroon.

Stichting AED Wieringen/Wieringermeer

De stichting AED Wieringen/Wieringermeer is niet opgegaan in de nieuwe stichting. Zij hebben in goed overleg besloten zelfstandig vanuit Wieringen en Wieringermeer te blijven opereren en richten zich op het onderhoud en de instandhouding van de AEDís in het gebied. Wethouder Jan Steven van Dijk begrijpt dat de stichting eerst wil zien hoe de nieuwe stichting het werk doet voordat zij eventueel besluiten om de apparaten over te dragen. En omdat dat stichting niet de indruk wilde wekken te zijn opgeheven, waren zij dan ook afwezig bij de bijeenkomst van afgelopen maandag. Toch wil wethouder Jan Steven van Dijk hen bedanken voor hun jarenlange inzet en het vele werk dat zij voor het gebied hebben verricht en nog steeds verrichten. ďOm die reden krijgen zij alsnog een uitnodiging van mij zodat ik hen persoonlijk kan bedankenĒ.

Automatische Externe Defibrillator (AED)

Stichting AED (Automatische Externe Defibrillator) zorgt voor een brede dekking met AED-apparaten, apparaten die het leven kunnen redden bij een hartstilstand.

Het streven is dat getrainde mensen binnen zes minuten het slachtoffer reanimeren of defibrilleren.

Wilt u AED vrijwilliger worden?

Wie interesse heeft om reanimatie/AED-vrijwilliger te worden, kan zich aanmelden. Mensen die al gecertificeerd zijn kunnen zich rechtstreeks aanmelden via www.hartslagnu.nl. Mensen die nog niet gecertificeerd zijn en AED-vrijwilliger willen worden, kunnen zich opgeven via .

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl