Algemeen: 12 februari 2014 Recordaantal bezoekers bij Open Dag Horizon College

Regio Alkmaar/Hoorn/Purmerend – Bijna 11.000 bezoekers bezochten afgelopen vrijdag de Open Dag van het ROC Horizon College. Nooit eerder ontving het Horizon College zoveel bezoekers tijdens een Open Dag. Bij de vier vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend konden toekomstige leerlingen zien wat er allemaal mogelijk is binnen het mbo-onderwijs. Docenten, leerlingen en leerbedrijven waren aanwezig om informatie te geven over de mbo-opleidingen en de beroepen. Ook werden er veel interessante activiteiten georganiseerd zoals demonstraties, wedstrijden en workshops.

Workshops

Zo lieten leerlingen van de sector Techniek zien hoe zij een interactieve, elektrisch aangedreven robot hebben ontwikkeld. De opleiding Bouwkunde liet zien hoe je een dakconstructie opbouwt en de afdeling Detailhandel organiseerde de wedstrijd: ‘Wie is de beste verkoper?’.

Bezoekers konden workshops bijwonen over stages in het buitenland, verzuimbegeleiding en hoe je je kind het best kunt begeleiden bij de keuze van een vervolgopleiding.

Het belang van goede informatie

Aly Oldersma, Hoofd Communicatie & Onderwijs, is tevreden over de Open Dag. ‘Wij vinden het belangrijk dat potentiële deelnemers goed geïnformeerd worden voordat zij aan een opleiding bij het Horizon College beginnen. Elke deelnemer heeft weer een andere informatiebehoefte en hier proberen we zo goed mogelijk aan te voldoen. Als deelnemers vooraf goed geïnformeerd zijn, kiezen zij bewuster en dit draagt bij aan meer succes tijdens de opleiding. Daarom bieden wij tijdens onze Open Dagen toekomstige deelnemers de gelegenheid om bij docenten, deelnemers en leerbedrijven informatie in te winnen.’ Op donderdag 10 april 2014 van 16.00 tot 19.00 uur vindt de tweede Open Dag van het Horizon College plaats.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl