Algemeen: 13 februari 2014 Provincie Noord-Holland start voorlichtingsprogramma voor scholen

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Met het bezoek van een MBO-klas van het Nova College uit Haarlem op 12 februari 2014 is de provincie gestart met de ontvangst van diverse schoolklassen aan het provinciehuis gedurende dit jaar.

Commissaris van de Koning, Johan Remkes, verwelkomde de leerlingen in het provinciehuis en overhandigde aan hen het eerste exemplaar van de Onderwijskrant die speciaal voor de (V)MBO scholen is gemaakt.

Daarna volgde de klas een twee uur durend interactief programma verzorgd door ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat. Met name de rol en de functie van de provincie binnen het openbaar bestuur kwamen uitgebreid aan bod. Gedurende het laatste half uur hadden de jongeren nogmaals een ontmoeting met de commissaris van de Koning waarin zij allerhande vragen stelden over zijn functie, over Provinciale Staten en over diverse onderwerpen die in de provincie spelen.

Door leerlingen van het (V)MBO en het HAVO/VWO kennis te laten maken met (provinciale) politiek ondersteunt de provincie het onderwijs bij de opdracht actief burgerschap te bevorderen. Tegelijkertijd wordt de publieksfunctie van paviljoen Welgelegen versterkt; een wens van de provincie.

De schoolbezoeken worden door de provincie georganiseerd in samenwerking met ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat. ProDemos heeft ruime ervaring met het betrekken van jongeren bij de (provinciale) politiek.

Scholen kunnen zich voor een klassenbezoek aanmelden via de website van ProDemos - www.prodemos.nl

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl