Algemeen: 14 februari 2014 Dijkinspectieteam RWS en waterschappen naar Engeland

HHNK logoBron: HHNK - Rijkswaterstaat en de Unie van Waterschappen sturen een team van dijkexperts naar het overstromingsgebied in Groot-Brittannië. Onder hen een adviseur van HHNK. Op 9 februari 2014 is een Nederlandse delegatie van waterveiligheidsexperts, onder leiding van Rijkswaterstaat, met Deltares en de Unie van Waterschappen, op bezoek geweest bij de Britse overheid. In deze gesprekken is vanuit de Nederlandse overheid hulp aangeboden. De Britse overheid heeft nu te kennen gegeven in te gaan op het aanbod om een team van dijkexperts te laten komen.

Goede betrekkingen

De inzet past in de goede relaties tussen beide landen. Vanwege de contacten tussen Rijkswaterstaat, de waterschappen en het Engelse Environment Agency kon op zeer korte termijn een missie worden samengesteld. Melanie Schultz van Haegen, minister Infrastructuur en Milieu: "Het is van belang om kennis en ervaring te delen door Nederlandse expertise in zetten tegen de wateroverlast in Engeland."

HHNK

Op 13 februari 2014 zal het team van dijkexperts van Rijkswaterstaat en de waterschappen aankomen in Bristol. Op 14 februari 2014 gaan zij samen met de Britse collega's, na een briefing op het hoofdkwartier van het Environment Agency, aan het werk in het ondergelopen gebied. Verwacht wordt dat het expertteam minstens een week ingezet zal worden. HHNK levert één van de vier experts.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl