Algemeen: 17 februari 2014 NRG neemt Hoge Flux Reactor weer in bedrijf (Petter)

NRG logoBron: NRG - Op 14 februari 2014 omstreeks 16.30 uur heeft de onderzoeksreactor van NRG haar volvermogen van 45 MW bereikt. NRG hervat na ruim vier maanden weer de productie van medische isotopen en het bestralen van materialen. 'NRG is weer beschikbaar om medische isotopen aan de markt te leveren,' zegt Niels Unger, algemeen directeur van NRG. 'Hiermee naderen wij het einde van het medio november 2014 vorig jaar geïntroduceerde Return to Service-programma, dankzij dit programma keren wij weer terug als een betrouwbare partner.'

Return to Service-programma

Om ongeplande uitval van NRG's nucleaire faciliteiten te voorkomen heeft NRG al haar faciliteiten en gerelateerde processen in een tijdelijke, veilige stand by modus gebracht. Dit is een vereiste om verbeteringen te kunnen doorvoeren.

Verbeteringen zijn onder meer doorgevoerd in de techniek, het veiligheidssysteem en in de organisatie. De verbeteringen die vereist zijn om de Hoge Flux Reactor op te starten zijn inmiddels uitgevoerd en geïmplementeerd, ditzelfde geldt voor de faciliteit Decontamination & Waste Treatment en het Jaap Goedkoop Laboratorium. De Hot Cell Laboratories worden naar verwachting de komende week weer in gebruik genomen. Aan de inbedrijfname van de Molybdeen Productiefaciliteit wordt momenteel aan gewerkt.

Lange-termijnafspraken

NRG werkt momenteel ook aan een investeringsprogramma om de nucleaire installaties betrouwbaar en veilig te kunnen blijven bedrijven tot de inbedrijfstelling van de nieuwe PALLAS-reactor. Om dat mogelijk te maken wordt met klanten onderhandeld over lange-termijnafspraken voor de levering van producten en diensten. Daarnaast worden met het oog op de veranderingen in de markt de strategie en de organisatiestructuur opnieuw bekeken.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl