Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 21 februari 2014 Home-Start: vriendschap en hulp voor gezinnen met jonge kinderen - Nu ook in de gemeenten Hollands Kroon en Schagen

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De gemeenten Hollands Kroon en Schagen hebben subsidie verstrekt om voor drie jaar (januari 2014 t/m december 2016) Home-Start activiteiten uit te voeren. Home-Start geeft opvoedondersteuning aan ouders met jonge kinderen en draait op vrijwilligers. GGD Hollands Noorden heeft de opdracht gekregen om Home-Start te coördineren.

Wat houdt Home-Start in?

Home-Start is een programma voor opvoedondersteuning, gericht op gezinnen met ten minste één kind tot zeven jaar. Het 'goud' van Home-Start zijn de vrijwilligers, die een dagdeel per week bij een gezin op bezoek gaan. Zij ondersteunen het gezin bij de opvoeding van de kinderen en bieden praktische hulp en vriendschap. Ouders ervaren dit meestal als heel prettig. Ze kunnen bij de vrijwilliger, vaak een ervaren moeder (of vader), hun verhaal kwijt. Ook krijgen ze concrete steun bij het oplossen van hun problemen. Vaak worden gezinnen op het bestaan van Home-Start gewezen door het consultatiebureau of een Centrum voor Jeugd en Gezin. Maar ook andere organisaties of ouders zelf kunnen Home-Start aanvragen. In Nederland kunnen ouders in ongeveer 130 gemeenten bij Home-Start om ondersteuning vragen.

Bewezen effectief

Het programma van Home-Start is ontwikkeld in Engeland en bestaat intussen in een groot aantal landen. In Nederland is door onderzoek aangetoond dat Home-Start op bepaalde punten effectief werkt. Dat is voor veel gemeenten reden om het in hun gemeentelijk aanbod op te nemen.

Vrijwilligers gezocht

Home-Start draait op vrijwilligers. Reden voor Home-Start Hollands Kroon en Schagen om te starten met een wervingscampagne voor vrijwilligers. De vrijwilligers die voor Home-Start wekelijks een gezin bezoeken, zijn bijna zonder uitzondering heel enthousiast over hun werk. Ze hebben het gevoel iets voor iemand te kunnen betekenen op een gelijkwaardige basis en de mogelijkheid echt in contact te komen met andere ouders die misschien heel anders in het leven staan. Belangstellenden die zich aanmelden, krijgen: een voorbereidende cursus, persoonlijke begeleiding, deskundigheidsbevordering, een vergoeding van gemaakte kosten en vrijwilligerswerk dat voldoening geeft.

Aanmelding en informatie

Voor aanmelding en meer informatie kan men bellen/mailen naar Gonny Aland, coördinator Home-Start Hollands Kroon/Schagen, ma t/m do, T 06-13123333, E . Op www.home-start.nl vindt men meer informatie over Home-Start.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl