Algemeen: 21 februari 2014 Eerste bijeenkomst project Koplicht: Inwoners uit de Noordkop denken mee over ontwikkelingen Sociaal Domein

Maar liefst 35 inwoners uit de kop van Noord-Holland hebben zich aangemeld om mee te denken over de ontwikkelingen in het Sociaal Domein. Er gaat veel veranderen in het zorg- en welzijnsveld.

Gemeenten worden vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de jeugdzorg en langdurige zorg. Ook komen er veranderingen op het gebied van het vinden van passend werk. Met al deze veranderingen komt er heel wat af op de gemeenten én haar inwoners.

Op donderdag 20 februari 2014 had de meedenkgroep, genaamd 'het Koplicht', een eerste succesvolle bijeenkomst. Het doel van deze bijeenkomst was kennismaken en de deelnemers mee te nemen in de eerste twee onderwerpen. Namelijk Jeugd en de WMO. Tijdens de bijeenkomst waren ook de wethouders van de vier gemeenten aanwezig. Zij zijn enthousiast over de bereidwilligheid en inzet van de deelnemers en inzet van de deelnemers die een bijdrage te leveren aan dit belangrijke onderwerp, juist omdat deze deelnemers de stem vertolken van de mensen waar het uiteindelijk om gaat.

De bijeenkomst werd georganiseerd door Zorgbelang Noord Holland in samenwerking met de vier gemeenten van de Kop van Noord-Holland.

Tien bijeenkomsten in 2014

In 2014 worden nog 9 bijeenkomsten georganiseerd. Op 20 maart 2014 is de volgende bijeenkomst. Tijdens elke bijeenkomst leggen ambtenaren ideeën en dilemma's op het gebied van zorg- en welzijnsbeleid voor aan de groep. Hierover wordt dan in kleinere of grotere groepen gediscussieerd. Het Koplicht is bedoeld als een 'meedenkgroep'. Het heeft geen formele adviesrol, zoals de Wmo-raden die wel hebben. De bijeenkomsten vinden elke 3e donderdag van de maand plaats, van 18.00 uur tot 20.00 uur. De locatie varieert per bijeenkomst.

Meer informatie

Voor meer informatie over het project 'Koplicht' en/of de bijeenkomsten kunt u terecht bij Linda Douma, consulent bij Zorgbelang Noord-Holland, team Noord. Dit kan via e-mail: of telefonisch: 023 - 530 00 00. Meer informatie kunt u vinden via: http://www.zorgbelang-noordholland.nl/koplicht of via www.sociaaldomein.com

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl