Algemeen: 04 maart 2014 Eerste zand voor laatste Zwakke Schakel

HHNK logoBron: HHNK - Tientallen mensen keken op 3 maart 2014 op de dijk bij Camperduin hoe de sleephopper-zuigers Shoreway, Volvox Olympia en HAM 317 het eerste zand met een mooie boog vlak voor de kust op de vooroever spoten.

Hoogheemraad Kees Stam gaf het startsein. "Ik ben trots dat ik vandaag mede namens Rijkswaterstaat het startsein mag geven. Het is nu aan de aannemerscombinatie om met veel zand een prachtig nieuw strand en duinen te maken. Dit zand zorgt ervoor dat we de komende 50 jaar droge voeten houden in Noord-Holland."

De aannemerscombinatie Van Oord-Boskalis werkt tot eind 2015 hard aan het versterken van de kust ter hoogte van de Hondsbossche en Pettemer Zeewering. Met de sleephopperzuigers brengen ze ruim 30 miljoen m3 zand aan. Met dit zand maken ze een sterke vooroever onder water, duinen en een strand.

De komende maanden zijn de schepen bezig de sterke vooroever aan te brengen. In juni 2014 begint het opspuiten van het strand. Een spectaculair gezicht! Eind 2015 moet de kust weer voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen. De versterking van deze laatste Zwakke Schakel in de kust wordt uitgevoerd in het kader van het Tweede Hoogwater-beschermingsprogramma. In opdracht van het hoogheemraadschap en Rijkswaterstaat, in nauwe samenwerking met Provincie Noord-Holland.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl