Algemeen: 04 maart 2014 Informatiebijeenkomsten Eigen Kracht-conferentie in Maart 2014 in Schagen, Heilo en Hoorn

In de Week van de Psychiatrie organiseert GGZ NHN samen met de Eigen Kracht Centrale een aantal informatiebijeenkomsten over Eigen Kracht-conferenties. Wat houdt het in? Wie kan er gebruik van maken? Hoe gaat het in zijn werk? Wat zijn de ervaringen van cliënten?

Week van de psychiatrie

Van 24 t/m 30 maart 2014 wordt voor de veertigste maal de Week van de Psychiatrie georganiseerd. Het thema is 'Baas in eigen leven?!' en het geeft betekenis aan termen als 'eigen kracht', 'eigen regie' en 'eigen verantwoordelijkheid'.

Regie

Het uitgangspunt van 'Baas in eigen leven?!' is dat mensen met psychische problematiek zo veel mogelijk de regie moeten kunnen (blijven) voeren over hun eigen leven. Dit sluit aan bij alle veranderingen in de geestelijke gezondheidszorg en daarbuiten: het wonen in de wijk, de eigen verantwoordelijkheid, het (meer) uitgaan van eigen kracht. Maar hoe kun je dat realiseren?

Eigen Kracht-conferentie

Soms kunnen mensen het even niet alleen. Sommige gebeurtenissen in het dagelijks leven zijn zo overweldigend, ingewikkeld of onoverzichtelijk dat hulp wenselijk is. Een van de middelen die GGZ Noord-Holland-Noord kan aanreiken aan haar cliënten is een Eigen Kracht-conferentie. Door een Eigen Kracht-conferentie te organiseren kunnen mensen met psychische problematiek, samen met hun naasten de regie over hun leven weer (her)nemen.

Informatiebijeenkomsten

Een ieder is van harte uitgenodigd deel te nemen aan één van de volgende informatiebijeenkomsten.

Programma

Tijdens de bijeenkomst wordt verteld wat een Eigen Kracht-conferentie precies inhoudt en hoe het in zijn werk gaat. Er wordt een korte film vertoond en er zijn twee cliënten die graag hun ervaringen met een conferentie willen delen.

Informatie en aanmelden

Voor vragen en aanmelding voor een bijeenkomst kunt u contact opnemen met Hilleke Crum via of via 06 - 2353 5936. (Bron: Kenniscentrum Wmo en Wonen Noord-Holland)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl