Algemeen: 20 maart 2014 Eerste gastles (Den Oever) in NH Waterweek een succes

HHNK logoBron: HHNK - Op de eerste dag van de Noord-Hollandse Waterweek was een gastles met speurtocht over de Wieringermeerdijk de eerste activiteit die we organiseerden. Bert Kappe, één van de gastdocenten, leerde groep 7 van de openbare basisschool 't Span in Den Oever over waterveiligheid.

"Een waterschap, wie heeft daar wel eens van gehoord?". Zeker drie kinderen staken hun vinger op. Met een beetje aanmoediging werd al snel gesproken over het verstevigen van de dijken, de grote blauwgroene borden en droge voeten in Noord-Holland.

Afvalwater

Het hoogheemraadschap begon meteen te leven bij de leerlingen. "De opa van mijn opa heeft de Afsluitdijk nog helpen bouwen", weet één van de leerlingen zich te herinneren. Al snel kregen de leerlingen samen met 'meester Bert' de werkzaamheden van het hoog-heemraadschap in beeld: het verbeteren van de dijken, het zuiveren van afvalwater en het zorgen voor voldoende water in de sloten.

Speurtocht

Na de gastles vertrokken de kinderen in vier groepjes voor een speurtocht langs de Wieringermeerdijk. De Wieringermeerdijk en de Omgelegde Stonteldijk voldoen niet aan de veiligheidseisen en worden op dit moment versterkt. Het groepje dat als eerste de speurtocht afrondde, mag binnenkort een film over water maken bij Cinema Oostereiland in Hoorn.

Meer activiteiten

Meer weten over andere activiteiten in de Waterweek? Kijk dan op www.hhnk.nl/waterweek. Wat dacht je van een waterquiz, een speurtocht, een fotowedstrijd of schat zoeken? Allemaal met mooie prijzen. Scholen kunnen ook zelf een gastles aanvragen.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl