Algemeen: 31 maart 2014 Planet Texel: de resultaten: Planet Texel levert nieuwe ideeën en vergezichten op - presentatie op donderdag 3 april 2014

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - De Veerhaven als visitekaartje aankomend in de duinen, Nieuweschild een innovatiebaai voor energieopwekking en zeelandbouw, Polder het Noorden voorloper in zilte landbouw en landvisserij? Een greep uit de ideeën ontwikkeld door de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) onder de noemer projectatelier Planet Texel.

Op donderdag 3 april 2014 wordt, in aanloop naar de tentoonstelling in Rotterdam, alvast op eigen bodem inzage gegeven in het materiaal over Texel dat de bureaus gejut en ontworpen hebben in het afgelopen jaar. De bijeenkomst vindt plaats in Cinema Texel van 19.30 tot 22.00 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom, aanmelden is niet nodig.

Het doel van het IABR projectatelier Planet Texel is door middel van ontwerpend onderzoek tot een vergezicht voor Texel te komen, waar bestuurders, organisaties en bewoners praktische en concrete ideeën aan kunnen ontlenen en het handelen op kunnen baseren. Door het integraal benaderen en koppelen van de diverse ambities van Texel en deze in relatie te brengen met de natuurlijke, ruimtelijke, landschappelijke en cultuurhistorische waarden van het eiland, ontstaat inzicht in de (on)mogelijkheden van de diverse plannen en voornemens en de mogelijke interactie tussen diverse keuzes.

Programma

Tentoonstelling Kunsthal

De resultaten van Planet Texel zijn onderdeel van de hoofdtentoonstelling van IABR–2014–URBAN BY NATURE– in de Kunsthal in Rotterdam die opent op 29 mei 2014.

Na afloop van de expositie in de Kunsthal komt een deel van de expositie naar Texel. Meer informatie is te vinden op de website van de IABR (http://iabr.nl).

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl