Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 04 april 2014 Bestuursakkoord Water: Gemeenten, HHNK en PWN willen extra besparen

HHNK logoBron: HHNK - De gemeentelijke regio's Noordkop, West-Friesland, Noord Kennemerland (Zuid en Noord) en Zaanstreek-Waterland bespraken op 28 maart 2014 met het hoogheemraadschap en drinkwaterbedrijf PWN opnieuw de afspraken voor de uitvoering van het Bestuursakkoord Water.

In 2010 kwamen gemeenten en waterschappen met het Rijk een landelijke akkoord overeen voor intensieve samenwerking rond doelmatiger beheer van de waterketen (riolering en waterzuivering). De kostenreductie en kwaliteitsverbetering moet in 2020 landelijk op orde zijn. Hiermee is in totaal een landelijke besparing van € 450 miljoen gemoeid.

De aanwezige wethouders, hoogheemraad Hans van Os en PWN onderstreepten op het HHNK-kantoor hun gezamenlijke besparingsambitie. Met het besluit om € 1,5 miljoen extra te besparen, boven de € 28,5 miljoen die eerder werd afgesproken voor ons beheergebied. Naast deze nieuwe besparingsdoelstelling werd een overdrachtsdocument ondertekend, voor de nieuwe wethouders die na de recente gemeenteraadsverkiezingen aantreden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl