Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 09 april 2014 Advies informateur Hollands Kroon over coalitievorming

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De heer Huisman heeft maandag 07 april 2014 het advies uitgebracht om een formatie op te starten met de partijen Senioren Hollands Kroon (SHK), LADA, VVD en CDA (in totaal 21 zetels). Deze optie doet volgens hem recht aan de verkiezingsuitslag en kan rekenen op een breed draagvlak binnen de raad. Voor de samenstelling van een college moet hierbij gedacht worden aan vier fulltime wethouders.

Als informateur heeft hij de diverse partijprogramma's bestudeerd en individueel met alle 9 politieke partijen gesprekken gevoerd. In een tweede gespreksronde heeft hij vervolgens verdiepende gesprekken gevoerd met de partijen Senioren Hollands Kroon (SHK) en LADA. En op basis van enkele uitgangspunten gekomen tot een voorkeurscoalitie. Het gaat om een coalitie met de vier grootste partijen, 'winnaars' en 'verliezers'. Door een meerderheid van de partijen is aangegeven dat de twee grootste partijen de kern van een nieuwe coalitie dienen te vormen, daarmee recht doende aan de verkiezingsuitslag.

Verkennende opdracht

De heer Huisman is na de verkiezingen van 19 maart 2014 door Senioren Hollands Kroon gevraagd als informateur. SHK heeft de informateur de volgende verkennende opdracht gegeven: Op basis van programma en goede verstandhouding tot een coalitie te komen, dat op een breed draagvlag mag rekenen van de gemeenteraad van Hollands Kroon, waardoor de bestuurskracht kan worden versterkt en het draagvlak met de burger en bedrijfsleven verbetert.

Het volledige verslag van de informateur is te vinden op www.hollandskroon.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl