Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 16 april 2014 Jeugdzorg en partners RPA-NHN gaan samenwerking aan

Jeugdzorg Noord-Holland en de partners in de arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord, verenigd in het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid (RPA-NHN), bundelen de krachten om gezamenlijk invulling te geven aan de wens om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te leiden. Op donderdag 17 april 2014 tekenen Elly Konijn, wethouder van Alkmaar en voorzitter van het RPA-NHN en Els Rienstra, voorzitter van het Instellingenberaad Jeugdzorg, hiervoor een convenant.

De Provincie Noord-Holland heeft 2 miljoen euro beschikbaar gesteld om 200 jongeren, die te maken hebben met jeugdzorg in Noord-Holland, te begeleiden naar een baan of stageplek. Hiervan worden 50 jongeren richting de techniek begeleid in samenwerking met Talent voor Techniek.

In de arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord wordt dit project uitgevoerd in samenwerking met de gemeenten, onderwijs en ondernemers. Onder de naam 'Jeugd Werkt' wordt het Actieplan Jeugdwerkgelegenheid Noord-Holland Noord (AJW 2.0) uitgevoerd en is gericht op jongeren tot 27 jaar. Hiervoor is in RPA-NHN-verband, naast de 2 miljoen euro vanuit de Provincie, 1,6 miljoen euro beschikbaar. De samenwerking is ingegeven door de wens om zoveel mogelijk jongeren aan werk te helpen en werkgevers en jongeren in de regio zoveel mogelijk via één loket te benaderen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl