Algemeen: 06 mei 2014 NRG rond laatste fase Return to Service af - nucleaire faciliteiten weer volop in bedrijf (Petten)

NRG logoBron: NRG - Met de opstart van de Molybdeen Productiefaciliteit (MPF) medio april 2014 heeft NRG de laatste fase van het Return to Service-programma afgerond. Hiermee is de nucleaire keten die mede verantwoordelijk is voor de productie van medische isotopen weer volop in bedrijf.

Return to Service-programma

Om ongeplande uitval van haar nucleaire faciliteiten te voorkomen heeft NRG al haar faciliteiten en gerelateerde processen vanaf 15 november 2013 in een tijdelijke, veilige standby modus gebracht. Dit is een vereiste om verbeteringen te kunnen doorvoeren. Verbeteringen zijn onder meer doorgevoerd in de techniek, procedures en in de organisatie. De verbeteringen die vereist zijn om de Hoge Flux Reactor op te starten zijn inmiddels uitgevoerd en geïmplementeerd, ditzelfde geldt voor de faciliteit Decontamination & Waste Treatment, het Jaap Goedkoop Laboratorium en de Hot Cell Laboratories. De HFR en meeste overige nucleaire faciliteiten zijn in februari 2014 weer in bedrijf genomen. Met de in bedrijf name van de Molybdeen Productiefaciliteit is de laatste fase van dit programma nu afgerond.

Borging van betrouwbaarheid tot 2024

NRG werkt momenteel ook aan een investeringsprogramma om de nucleaire installaties betrouwbaar en veilig te kunnen blijven bedrijven tot de inbedrijfstelling van de nieuwe PALLAS-reactor. Om dat mogelijk te maken wordt met klanten onderhandeld over lange-termijnafspraken voor de levering van producten en diensten. Daarnaast worden met het oog op de veranderingen in de markt de strategie en de organisatiestructuur opnieuw bekeken.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl