Algemeen: 09 mei 2014 Is jouw gemeenteraad klaar voor de netwerkdemocratie?

Het onlangs opgestarte project 100x100 zoekt mensen in alle delen van het land die als 'correspondent' verslag willen doen van de manier waarop hun gemeente omgaat met burgerinitiatief.

VvKkNH-bestuurslid Jan Boeijink heeft zich voor 'zijn' gemeente Hollands Kroon reeds aangemeld als correspondent. Hieronder een verkorte weergave van de info op hun website www.100x100.nl.

"De verhouding tussen overheid, burgers en ondernemers verandert. Hoe gaan de nieuwe gemeenteraden om met de nieuwe verhoudingen? Misschien speel jij hier zelf een rol in, vormt het netwerk waar jij onderdeel van uitmaakt een katalysator of ben je gewoon geïnteresseerd in de lokale politiek. Wil jij precies weten hoe het zit met de gemeenteraad in een netwerksamenleving? Of heb je daar al een beeld bij of ideeën over? Dan nodigen we je uit om correspondent te worden voor 100×100 en zo een gemeenteraad te helpen beter de weg te vinden in de netwerkdemocratie.

100 correspondenten gaan 100 nieuwe gemeenteraden volgen: hoe gaan de nieuwe gemeenteraden om met maatschappelijke initiatief? Speelt het netwerk van actieve burgers en sociale ondernemers een rol in het programma van het college? En (waar) zien we de energieke samenleving terug in de gemeentebegroting en de plannen voor de komende periode?"

Inmiddels hebben een kleine 60 gemeenten een correspondent. In Noord-Holland zijn er inmiddels (één of meerdere) correspondenten voor de gemeenten Amsterdam, Castricum, Diemen, Edam-Volendam, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemstede, Hollands Kroon en Zaanstad gevonden.

Meer informatie is te vinden op www.100x100.nl. Je kunt je daar ook nog steeds aanmelden als correspondent. (Bron: Vereniging van Kleine kernen in Noord-Holland)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl