Algemeen: 22 mei 2014 College Hollands Kroon wil baggeren in Middenmeer en Wieringerwerf

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Als het aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands Kroon ligt gaat de gemeente dit najaar diverse watergangen in de woonkernen van Middenmeer en Wieringerwerf uitbaggeren. Het college legt dit voorstel binnenkort voor aan de gemeenteraad.

De watergangen zijn nu te ondiep en veroorzaken regelmatig overlast. Omwonenden klagen regelmatig over stank en een gebrekkige doorstroming. Een inventarisatie heeft aangetoond dat de watergangen niet voldoen aan de gewenste diepte en dat er naar schatting tussen de 5.000 en 10.000 m3 bagger moet worden afgevoerd om de sloten weer op de juiste diepte te brengen.

Als de gemeenteraad instemt met het voorstel van het college start binnenkort de voorbereiding van het werk. Het baggeren neemt ongeveer 2 maanden in beslag. De uitvoering start naar verwachting dit najaar. De gemeente stelt direct betrokkenen tijdig op de hoogte over waar en wanneer de werkzaamheden plaatsvinden. Naar verwachting behandelt de gemeenteraad het voorstel in de vergadering van 26 juni 2014

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl