Algemeen: 28 mei 2014 Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier: Project Waardkanaal opgeleverd

HHNK logoBron: HHNK - Het Waardkanaal, dat loopt tussen de Wieringermeer en de Waardpolder, is verbeterd en in april 2014 opgeleverd. Uit toetsing was gebleken dat 1,7 kilometer van de Waardpolderdijk versterkt moest worden. Het stuk dijk ligt ter hoogte van Kolhorn in noordelijke richting.

De werkzaamheden bestonden uit het verstevigen van het binnentalud en het herprofileren van een deel van de dijk, het vergraven van sloten en op diverse plaatsen het aanbrengen van grindkoffers. Een grindkoffer is een kuil gevuld met grind. Door de ruimte tussen het grind kan regenwater makkelijk wegzakken in de bodem. Na deze werkzaamheden werden er hekken aangebracht zodat schapen weer veilig op de dijk kunnen. De werkzaamheden werden uitgevoerd in verschillende fases. De kadeverbetering bij de camping Kolhorner Diep, verbetering van de Waardpolderhoofdweg en de herinrichting van het 'Aardappellandje' van Landschap Noord-Holland.

Werk met werk: baggerexperiment

Onderdeel van dit project was een baggerexperiment waarbij werd onderzocht of het mogelijk was om bagger te gebruiken voor versterking van regionale keringen.

De grond die is toegepast in het werk is daarom uniek omdat er gebruik is gemaakt van de ingedroogde bagger van het baggerproject van het Waardkanaal. Dit baggerproject werd in december 2009 afgerond. Hiermee is werk met werk gemaakt.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl